You are here

Jaarcongres Industriële Veiligheid 2021

Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en veiligheidscultuur

Where 's-Hertogenbosch
Venue Congrescentrum 1931
Event start 20-05-2021 09:00
Event end 20-05-2021 17:00
Type congres

Hoe beschermen we industriële machines en installaties en de mensen die daarmee werken? De veiligheid bewaken is een voortdurende uitdaging. Tijdens het jaarcongres Industriële Veiligheid komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en veiligheidscultuur aan bod. DEKRA neemt deel aan het congres, omdat veiligheid het hart van onze organisatie vormt.

De ATEX 153 richtlijn, in Nederland geïmplementeerd in het ARBO-besluit, richt zich op een minimaal vereist veiligheidsniveau om explosiegevaar te voorkomen. De veiligheid moet worden bekeken op grond van alle processtappen die in een bedrijf kunnen voorkomen. DEKRA is al vele jaren actief binnen ATEX en werkt voor zowel eindgebruikers als voor de fabrikanten van EX apparatuur. De praktische toepassing van ATEX wet- en regelgeving is één van onze kernactiviteiten. Daarnaast bied DEKRA ook trainingen aan onder het IECEx 05 schema voor competent personeel in explosie gevaarlijke locaties. Het ATEX / IECEx trainingsprogramma bij DEKRA is gebaseerd op de 10 modules  binnen IECEx 05 en worden per losse module en in combinatie aangeboden.